BRØDET

Både oppskrift, mesterkokk, baker, ingredienser samt design og utforming er fra Helgeland.

Når vi startet med idéen Helgelandsbrødet så var lokal tilhørlighet svært viktig. Brødet skulle være så "Helgelandsk" som mulig i alle ledd. Derfor er alt fra oppskrift og spesielle ingredienser til utforming og grafisk design fra Helgeland.

Bakeriet AS er lokalisert med bakerier på Mo i Rana, Sandnessjøen, Brønnøysund (og Bodø), og dekker dermed hele Helgeland i sin distribusjon av brødet. Med sterke lokaltradisjoner er Bakeriet AS spesielt engasjert i lokal utvikling og produkter med lokal forankring.

Mesterkokk Svein Jæger Hansen er fra Mosjøen, men er nå bosatt i Mo i Rana. Kronet som årets Rana-ambassadør i 2010 og er en fantastisk forkjemper for lokale matvaretradisjoner og råvarer i kombinasjon med et internasjonalt snitt.

En av ingrediensene er den lokale urten Kongsgress. Dette er en mild urt som har en sterk tradisjon i matlaging her på Helgeland.

Også design, tekst og utseende måtte ha et lokalt utspring. Brødets identitet er utformet av det Mo i Rana-baserte kommunikasjons- og designbyrået Sjursendesign sammen med Bakeriet AS og Svein Jæger Hansen. Sjursendesign er spesielt opptatt av lokal tilhørlighet og har tildigere vært involvert i kokeboka Polarsirkelmat, Helgeland VSOP Cognac samt Rødvinen Himmelblå.