HELGELANDSBRØDETs barne- og ungdomsfond

Utdeling 2019/2020

Rana Svømmeklubb
6.200,-

For å kunne kjøre svømmestevne så er klubben avhengig av skikkelig tidtakerutstyr. Klubben søkte om et beskjedent beløp, noe fondet hjertelig kunne innvilge.

Rana Jeger og fiskeforening
10.000,-

Klubben søkte om støtte for å kjøpe hagle for leirdueskyting for sin ungdomssatsning. Fondet kunne bistå med støtte for kjøp av ett våpen.

Rana Karateklubb
8.000,-

Klubben opplever økt interesse og rekruttering blant barn og unge, og søkte støtte fra fondet for litt bistand til oppgradering av slitt utstyr.

 

 

Utdeling desember 2018

Hauknes Skolekorps
18.000,-

Det koster mye å drive et musikkorps. De søkte om støtte til å kjøpe nye uniformsjakker.

Rana Bordtennisklubb
25.000,-

Klubben søkte om støtte for å kjøpe nye bordtennisbord samt utstyr.

Levang Ve og Vel
11.000,-

For å utvikle aktivitetsparken på stedet så ble prosjekt klatrevegg med klatretak gitt støtte.

 

 

Utdeling 20. desember 2017

Bossmo & Ytteren Hopp og Kombinert
30.000,-

Bossmo og Ytteren Hopp og kombinert jobber med barn og ungdom i en idrett som har utfordringer med rekrutering i mange områder nasjonalt. Ofte skyldes dette på grunn av at kostnadene med å skaffe seg utstyr blir en alt for stor økonomisk belastning.

Helgelandsbrødet er imponert over dugnadsånden og engasjementet, og gir støtte til innkjøp av utlånsutstyr slik at flere barn og unge kan få prøvd idretten uten å måtte investere i utstyr selv.

NMK Brønnøy
22.000,-

Det er mange unge som ønsker prøve bilcross, men sporten krever gjerne at en må ha egen bil. Såfremt ikke ungdommens egen familien allerede er i miljøet så er det gjerne vanskelig å få mulighet til å prøve og å kjøre bilcross. En tidlig inngang i bil-verdenen viser også at ungdommene blir bedre sjåfører.

Helgelandsbrødfondet gir støtte til innkjøp av klubb-bil med kjøre- og sikkerhetsutstyr slik at en åpner opp bilcross for nye medlemmer. En flott mulighet for unge kommende sjåfører til både å ha det skøy samt bli bedre bilister når den tid kommer.

Mosjøen Klatreklubb
15.000,-

Mosjøen Klatreklubb har en egen gruppe for ungdom mellom 13-19 år som klatrer aktivt både ute og inne. I samme gruppe ønsker klubben også å legge til rette for personer med et fysisk handicap slik at de også får muligheten til å klatre.

Helgelandsbrødfondet synes prosjektet oser av kvalitet, og liker godt at klubben aktivt legger til rette for de med fysisk handicap. Vi gir støtte til innkjøp av utstyr slik at mulighetene i klubben utvides.

Barnas Turlag avd. Rana
7.500,-

Barnas Turlag organiserer mange utflukter for barn og unge i regionen. Med mange forskjellige typer turer bruker Barnas Turlag naturen på forskjellige måter, og barna får prøve forskjellige ting og treffer nye venner med samme interesser. I vinter skal det arrangeres hundesledekjøring, et spennende arrangement der barna kommer i samspill med både natur og hunder.

Helgelandsbrødfondet liker den varierte tilnærmingen til å bruke naturen aktivt, og synes Barnas Turlag får til masse! Vi er derfor glade for å kunne gi støtte til arrangementet med hundesledekjøring ut på vårparten. God tur!

Steps - Sandnessjøen Danseklubb
7.500,-

Steps – Sandnessjøen Danseklubb er en rykende fersk danseklubb som holder til i Sandnessjøen. Med dans som lidenskap ønsker klubben å satse på dans i mange forskjellige stilarter for barn og ungdom. Tilknyttet Norges Danseforbund, og med så engasjerte dansere så er vi sikre på at Steps er noe vi kommer til å høre med av fremover.

Helgelandsbrødfondet tar en backspin og støtter klubben slik at de kan kjøpe seg et mobilt lydanlegg!

 

 

Utdeling 22. desember 2016

Nesna Skytterlag
23.000,-

Nesna Skytterlag satser målrettet mot barn og ungdom og ønsker å legge mer til rette for barna slik at kostnadene ikke blir en alt for stor økonomisk belastning. Våpen for lån til trening, stevner lokalt, NNM og LS var noe skytterlaget hadde stort behov for da gamle, utbrukte våpen rett og slett var for dårlig og måtte skiftes ut. Dette er en veldig høy kostnad og skytterlaget trengte hjelp. Helgelandsbrødet synes også det er flott at skytterlaget jobber inkluderende som et helhetlig barn – og ungdomslag hvor alle stiller på lik linje, og at midlene vil bli brukt på noe som vil være til glede for barn og ungdom i mange år fremover.

Helgelandsbrødfondet støtter Nesna Skytterlag med midler for oppgradering av våpen og skytterklær, og håper vi kan få komme på besøk og prøve litt når alt er klart!

Stål IL
20.000,-

IL Stål Jenter 03/04/05 tenker arrangere Girls Training Day for alle jentelag mellom 10-15 år. Dette er en treningssamling for jenter fra hele Helgeland. Arrangementet skal være er på jentenes premisser med 10 forskjellige treningsstasjoner + egen keepertrening. Det samarbeides på tvers av klubber og det fokuseres på gode holdninger og samarbeid. IL Stål ønsker tilby utstyr som gjør treningen mer variert og interessant for jentene med stiger, balansebrett, pasningsporter, slalomporter m.m. Etter arrangementet vil utstyret stilles til disposisjon for lag som ønsker å bruke det i den ukentlige treningen.

Helgelandsbrødfondet støtter IL Stål Jenter med midler for å lage arrangementet mer komplett og innholdsrikt for jentene og setter pris på engasjementet blant de frivillige voksne.

Bossmo & Ytteren IL Jenter
15.000,-

Bossmo & Ytteren IL Jenter har mye gammelt utstyr som trengs oppgradering, samtidig som de ønsker utfylle utstyret med mer moderne og "anderledes" utstyr. De ønsker skape en mer spennende treningshverdag for jentene med kreative treningsmetoder for å øke motivasjon og nivå.

Helgelandsbrødfondet støtter Bossmo & Ytteren IL Jenter for fornying av treningsmateriell og er spent på resultatene videre i sesongen.

Rana Turnforening
15.000,-

Rana Turnforening har god rekruttering, og ønsker oppgradere store såkalte "supersoft" landingsfelt. Med disse landingsfeltene kan unge utøvere øve inn momenter med høyere vanskelighetsgrad samtidig som man gjør faren for skader så liten som mulig. Super-softene skal brukes under trening på trampet.

Helgelandsbrødfondet synes oppgraderingen høres ut som et flott tiltak for både økt sikkerhet og økt vanskelighetsgrad uten økt fare for utøverne, og støtter Rana Turnforening. Men fondet tviler på at de tør hoppe på trampett for å prøve supersoftene..

Brønnøysund skolekorps
15.000,-

Brønnøysund Skolekorps har kommet i en knipe. De har mange unge flinke korps-spillere, men to av fløytene er nå gått sund og lar seg ikke reparere. Instrumentene er såpass dyre at korpset søker om midler for å få mulighet til å kjøpe nye.

Helgeandsbrødfondet støtter søknaden slik at to nye tverrfløyter kan kjøpes inn.

 

 

Utdeling 21. desember 2015

Rana Karateklubb
30.000,-

Rana Karateklubb har satset sterkt på tilbud til barn og unge i Rana over mange år. I den siste tiden så har pågangen økt betydelig der over 100 barn og unge trener karate. Klubben gjør seg også bemerket nasjonalt og internasjonalt gjennom flere NM og EM-plasseringer. Klubben får nye lokaler av Rana kommune, men klubben må selv oppgradere og innrede lokalene før de kan tas i bruk. Alle i Helgelandsbrødfondet er enige i at Rana Karateklubb er et flott tilbud til barn og unge, og er imponert over hva klubben har fått til. Karate fremmer gode holdninger og fremgang, viktige momenter for alle som vokser til. Helgelandsbrødfondet støtter Rana Karateklubb med midler slik at klubben kan kjøpe treningsmatter, og håper på å få prøve mattene ved nærmeste anledning!

Vika kretshus - Vega
15.000,-

I forbindelse med arrangementer og kurs som avholdes sammen med Vega Verdensarv-stiftelsen så kan hele familien få prøve forskjellige vann-aktiviteter/sport med håp om at det spirer til videre interesse. Vega har verdens første snorkel-løype under vann, og Vika Kretshus ønsker tilby barn og unge muligheten for å prøve seg på dykking. Vi i fondet ønsker å hjelpe prosjektet slik at 10 barnevåtdrakter med sokker og hansker kan kjøpes inn og lånes ut til barn og unge.

Båsmo og Ytteren Skolekorps
5.000,-

Båsmo & Ytterens kolekorps har bidratt til at barn og unge har kunnet spille i korps helt siden 1958. Korpset deltar på flere arrangementer gjennom året med opptredener, turer og deltakelse på festivaler. Nå har korpset fått 17 nye aspiranter og trenger flere noter. Disse må kjøpes nye når flere aspiranter kommer til. Helgelandsbrødet synes det er flott at så mange nye aspiranter kommer til og ønsker derfor å støtte korpset med 5.000,- slik at flere barn og unge får gode korps-opplevelser.

Brønnøysund skolekorps
5.000,-

Brønnøysund Skolekorps er en viktig forening for barn og unge som ønsker spille i korps. Med aspiranter, juniorer, trommekorps og hovedkorps så er de ca 50 stk. Gamle korpsklær gjør at korpset ønsker oppgradere garderoben. Men skjortene lar seg ikke kjøpe lenger da disse er gått ut av produksjon. Korpset ønsker derfor kjøpe inn nye skjorter til 17. mai. Helgelandsbrødet støtter prosjektet med 5.000,- og håper korpset fremstår ekstra flott og fjongt på nasjonaldagen!

 

 

Utdeling 13. desember 2014

Oppgradering lysanlegg - Åga IL
30.000,-

Åga IL har mange barn og ungdomslag som spiller fotball. En fin bane og en liten tribune har klubben fått til å ordne, og det legges mange dugnadstimer ned for å gi et godt tilbud til barn og unge. På høsten så kuttes sesongen kort da lysforholdene på anlegget er for dårlig. Dette blir nå oppgradert ved hjelp av bl.a. Helgelandsbrødets barne- og ungdomsfond. Endelig kan banen brukes langt ut over høsten slik at treningsforholdene blir bra nok for aktive unge!

Rekrutteringsvåpen - Røvassdalens Skytterlag
18.000,-

Røvassdalen skytterlag har stor pågang av nye unge som ønsker prøve seg, og et konkurransevåpen er en egangsinvestering som få foreldre ønsker ta i starten. Dagens rekrutteringsvåpen er gammelt og utslitt så behovet for nytt utstyr er stort. Vi ser at sporten er et stort tilskudd for barn og unge som er med, og et slikt våpen er en invitering i fremtiden for ungdomsskytterne i Røvassdalen skytterlag.

Lego, bord og workshops - First Lego League Mosjøen
20.000,-

FLL Mosjøen skal gjøre First Lego League til et fast arrangement i Mosjøen. First Lego League er et spennende internasjonalt arrangement der barn og unge deltar på kunnskapsdrevne konkurranser, og der det viktigste er å bygge en robot i Lego som utfører bestemte oppgaver. De beste lagene kan gå videre til internasjonale turneringer og vinne flotte premier. Vi synes FLL er svært spennende og pirrer interessen hos barn både for høyaktuell teknologi og for samfunnsmessige problemstillinger. Med midler fra fondet så vil FLL Mosjøen få laget turneringsbord, kjøpe inn lego-sett samt sette opp workshops der lokale lag kan jobbe med roboter året rundt. Meget bra!

Matskole - Selhornet 4H
15.000,-

Å lære barn både å dyrke egen mat og å tilberede denne selv helt fra å anlegge grønnsakshage til at maten står ferdig på bordet klart til å nytes syntes vi både hørtes spennende ut og hadde gode kvaliteter som flere barn og unge bør få delta på! Det er vel ikke til å unngå at vår komitemedlem og eminente mesterkokk Svein Jæger Hansen syntes dette prosjektet var spesielt spennende. Selhornet 4H har siden 1963 har nesten kontinuerlig aktivitet, og det var med glede at vi støttet deres prosjekt om en Matskole for barn og unge.

Skyteskole - Alteren Skytterlag
20.000,-

Alteren Skytterlag er en fremadstormende og svært aktiv pådriver for sporten. Skytterlaget ønsker avholde skyteskole for barn og ungdom, og trenger derfor støtte for innkjøp av utstyr. Både skytebukker, beskyttelsesutstyr, ammunisjon og diverse annet utstyr kjøpes inn, og vi er sikre på at skolen blir en suksess! Lykke til!

Draktsett - Selfors UL Håndball
10.000,-

Noen flotte ildsjeler jobber hardt for at også håndballen skal kunne dyrkes på Helgeland. For å begrense utgiftene på barn og unge som ønsker å prøve seg på håndball så ønsker Selfors UL Håndball å kjøpe inn et ekstra draktsett.

 

 

Utdeling 10. desember 2013

Oppgradering av klubblokale - Mosjøen Spillforening
20.000,- + 32 stoler fra Nordic Comfort Products

Mosjøen spillforening har siden starten i 2013 opplevd en formidabel vekst av medlemmer. Selv om spillforeningen er så ny så har de fått ordnet spill-lokale som er åpent for nesten alle dager etter skole/arbeidstid. Mosjøen Spillforening har arrangert flere arrangementer i nasjonal målestokk, noe som viser at de både har gjennomføringsevne og stayerevne. Foreningen har vekst-problemer og ønsker skape et flott samlingssted for alle spill-interesserte Helgelendinger. Helgelandsbrødets barne- og ungdomsfond har trukket i tråder og spilt på eget nettverk, og har den glede av å hjelpe Mosjøen Spillforening med 20.000,- i tillegg til at Nordic Comfort Products på Hemnesberget donerer 32 stoler av høy kvalitet til lokalet.

Tre skiskytergevær og våpenskap - Skonseng UL Ski
20.000,-

Skonseng UL Ski har stor pågang av barn og unge som ønsker starte med skiskyting. For at flere skal kunne prøve seg så ønsker Skonseng UL Ski å tilby lånevåpen til sine nye medlemmer. Helgelandsbrødet liker tilveksten til skiskytingssporten og ser gjerne at Skonseng UL Ski blir Helgelands store skiskytterhåp i fremtiden. Derfor tildeles Skonseng UL Ski 20.000,- for kjøp av tre våpen og ett våpenskap.

Tjukkaser - Tjalgs klatregruppe "Stupbratt"
30.000,-

Stupbratt er en nystartet klatregruppe fra Brønnøysund med flere klatrefelt i regionen. Stupbratt satser på barn og unge, og på sikt ønsker de å få egen klatrevegg i en planlagt flerbrukshall. Men først skal et boulder-rom bygges i den gamle gumsalen ved tårnskolen slik at basistrening for barn og unge kan fortsette også om vinteren. Helgelandsbrødet liker satsningen på klatring, og at Stupbratt favner bredt i regionen. Langsiktig tenking og gjenbruk av sikkerhetsutstyr ser vi på som en ekstra bonus, og tildeler Tjalg avd. Stupbratt 30.000,- for kjøp av tjukkaser.

 

 

Utdeling 16. oktober 2012

Alpint utstyr for utlån - Mosjøen Slalomklubb
25.000,-

Mosjøen Slalomklubb driver Norges største dugnadsbaserte skianlegg og har kjørt et prøveprosjekt på gratis utlån av utstyr for barn og unge som ønsker prøve alpinsporten. Dette prosjektet har vært såpass vellykket, og rekrutteringen har vært stor, slik at de ønsker utvide tilbudet samt sette alt i skikkelig system for å dekke etterspørselen. Støtten fra Helgelandsbrødet skal brukes til å kjøpe brukt utstyr (i god stand) for å gjøre denne ordningen permanent.

Kunstgressbane - Hemnes IL
15.000,-

Endelig får Hemnesberget egen kunstgressbane. Det legges mye ressurser ned i å få til en skikkelig bane, og om ikke lenge så vil banen stå klar til innvielse. Helgelandsbrødet berømmer innsatsen fra idrettslaget som på tross av manglende støtte fra fylket har forskuttert det hele for å få realisert planene. Selv om mange lokale har støttet opp om prosjektet så må laget mest sansynlig ta opp lån for å dekke sine utgifter. Helgelandsbrødet synes idealismen og engasjementet laget har for å bedre forholdene for barn og unge er imponerente og ønsker derfor hjelpe laget litt på vei videre.

Ski-utstyr for utlån - Skigruppa Stålkameratene
15.000,-

Skigruppa arrangerer stadig ski-lek og ski-cross samt ski-trening for barn og unge i Klokkerhagen. Dette er populære arrangement som samler mange barn og familier. Det som kan begrense rekrutteringen er manglende utstyr. Skigruppa ønsker derfor tilby gratis utlån for de som ønsker prøve. Helgelandsbrødet støtter innkjøp av utstyr for at enda flere barn og unge skal kunne ta del i ski-arrangementene i Klokkerhagen.

Kunstgressbane - Konsvik IL
15.000,-

Fotball samler mange barn og unge i Konsvik. For å forlenge sesongen samt flytte deler av treningen ut fra gymsal til bane så er det lagt ned mye arbeid for å få realisert en kunstgressbane. Kunstgressbanen er i nær forbindelse med barne- og ungdomsskolen, og vil også være tilgjengelig for uteaktiviteter i regi av skolen.

Hinder og bane - Mosjøen kjøre og rideklubb
15.000,-

Klubben og miljøet er i rask veks, og nylig har klubben fått tilgang til ridehall for å kjøre jevnlige treninger. Klubben ser nå også muligheten ved å arrangere ridestevner for både nybegynnere og viderekomne. Det neste steget nå for klubben er å oppgradere utstyr i form av hinder for bane. Her ønsker Helgelandsbrødet å bidra slik at klubben får økte muligheter for videre vekst.

Sikringsnett fotball - Bossmo & Ytteren IL
12.500,-

Banene på Ytteren stadion ligger kloss inntil hverandre, der den minste banen ligger bak den største banens langside. Det har ved flere anledninger vært nestenulykker der større spillere har bommet på målet og ballen nesten har truffet yngre spillere på den minste banen. Laget ønsker føre opp et sikringsnett for å hindre slike situasjoner, og Helgelandsbrødet fullfinansierer dette.

 

 

Utdeling 31. januar 2012

Oppgradering av turningsutstyr - Rana Turnforening
25.000,-

Behovet for å oppgradere utstyret har vært tydelig i mange år, og det er mange barn og unge som turner, og enda flere som er og prøver seg. Med nedslitt og dårlig utstyr så er det ikke så gøy å turne som det kunne vært. Vi er svært glade for å kunne hjelpe med anskaffelse av nytt utstyr slik at enda flere barn og unge kan prøve seg og kanskje fortsette med turn.

Ishall - Bossmo & Ytteren
30.000,-

Bossmo & Ytteren IL er kommet godt på vei i prosjektering av en ishall som skal være tilgjengelig for alle barn og unge. En is-hall vil øke kvaliteten på isen, slik at en kan drive med is-hockey eller kunstløp på et helt annet nivå enn hva som er mulig på en utendørs bane. Bossmo & Ytteren IL ved Åsmund Berge kan fortelle at interessen for en isbane har vært eksplosiv, og mange bruker banen på Skillevollen i dag. De er nå også i gang med å få til skøyteskole, med islek for unger mellom fem og ti år. Pengene er kjærkomment, og vil gå til innkjøp av hjelmer, skøyter og beskyttelsesutstyr som ungene kan bruke i forbindelse med ishallen.

Barnas aktivitetshall
15.000,-

Chris Erik Haugli kan på vegne av Barnas aktivitetshall på Bjerka ta imot 15.000 kroner før hallen er blitt bygd. – Men det ser veldig bra ut, og vi håper at hallen skal være oppe 1. oktober, sier Haugli, som slår fast at prosjektet er godt tatt imot både blant private og bedrifter. Helgeland Sparebank og Hemnes kommune vil stå for størstedelen, men med mange små bidrag fra næringslivet i tillegg, ser det lyst ut for prosjektet. Alt går primært til barn og unge. Og dette er et prosjekt som blir stående til nytte og glede i mange år, slår Chris Erik Haugli fast.

Øvingshelg - Strykekameratene
4.500,-

Øvingshelg med den anerkjente Bjarne Fiskum. Fiskum startet Trondheimsolistene, og har vært lærer på konservatoriet i Trondheim. I mars skal Strykekameratene være med på en konsert, og pengene går til ei øvingshelg i februar. – Bjarne Fiskum er en kapasitet. Dette blir spennende, sier Elin Corneliussen og instruktør Ida Mortensen i Strykekameratene.