HELGELAND, kanskje Norges vakreste?

Norges vakreste landsdel?

Vi på Helgeland bor kanskje i Norges vakreste landsdel. Med vår fantastiske flotte og rene natur så har vi gode forutsetninger for både et herlig liv og god mat.

 

Mat-tradisjoner og brødbakst på Helgeland

Helgeland har vakker natur, en fantastisk skjærgård, variert landskap og mye spennende historie å by på. Dette gjenspeiler seg også i mattradisjonene. Langs kysten finner du et stort og variert utvalg av fisk, skalldyr og sjøpattedyr som har vært benyttet som mat i alle tider.

Jordbruket har tradisjoner basert på bakst, melkeprodukter og kjøtt. Reinsdyr fra Arctic Rein og Vilt har også i den senere tid vært med å bidratt med den rike samiske mat-tradisjonen som finnes her på Helgeland. Høy kvalitet og fantastisk smak har beriket den lokale matopplevelsen her på Helgeland. I tillegg til så har Helgeland sterke bindinger over grensen til Sverige. Denne variasjonen har gitt Helgeland en rik matkultur

Kanskje den som har vært flinkest til å få folks øyne opp for alt dette er nettop Svein Jæger Hansen, mesterkokk og Helgelandsbrød-skaper. Han har vært en viktig bidragsyter for å få satt Helgeland på matkartet.