MESTERKOKK Svein Jæger Hansen

Laget med kjærlighet av Svein Jæger Hansen

Helgelands egen mesterkokk Svein Jæger Hansen har kjernekunnskap innen både gourmet og hverdagskost, og vet hva som må til for å tilfredsstille smaksløkene for helgelendinger. Svein er en av utviklerne bak brødet, og legger stor vekt på den lokale tilknytningen brødet har, både gjennom lokale urter som ingredIens i brødet, og fondet som er tilegnet barn og unge på Helgeland.

Svein Jæger Hansen jobber til daglig som kjøkkensjef på Meyergården Hotell. Svein er en engasjert kjøkkensjef, og har et motto når det gjelder mat: "Inspirasjon til matglede".

Jeg har som mål med alle varene jeg handler fra Asko å kunne formidle kjærlighet til mine ansatte slik at dette synes visuellt og smaksmessig for gjestene som spiser på vår restaurant. Jeg har fått mye erfaring siden jeg begynte som Kjøkkensjef i 2000. Jeg har reist mye i utlandet for å hente kreative ideer, noe som har gjort at jeg har valgt det som passer oss best. Av land kan nevnes - Japan, Frankrike, Sverige, Finland, Italia, Tyskland og ikke minst mye i Norge.

Gleden over å kunne friste og skape begeistring, er noe som gjør til at man er stolt av den jobben som man gjør som kokk. Derfor er det viktig for meg at jeg har solide og gode leverandører som klarer å innfri kvalitet på de råvarene som jeg handler.

Livet er herlig!

 

Foto: Hans Marius ØverlandSvein Jæger Hansen ble kåret til årets Rana-ambassadør i 2010 på prisutdelingen Gallaria avholdt av Rana Næringsforening. Helgelands egen Svein Jæger Hansen kunne stolt motta prisen for sitt utrettelige arbeid med å spre vår matkultur.

 

Arbeidet Svein Jæger Hansen gjør er blitt lagt merke til langt utover Ranas grenser. Svein Jæger Hansen er brennende opptatt av nærhet til råvarene og har servert kulinariske rettermat i alle sammenhenger."

 

Foto: PrivatI det siste året har han i tillegg til den populære kokeboka "Polarsirkelmat" også fått produsert sin egen rødvin fra Spania, som går under navnet "Polarsirkelvin".

Svein er også sterkt engasjert i Arktisk Meny og lokale matvarer.